Met de juiste ingrediënten is deze beroemde mix op zijn lekkerst, op een zwoele, warme namiddag.
Het lijkt ‘gewoon’ een beetje Gin en het glas gevuld tot de rand, met tonic, maar dit is niet helemaal juist.
Gin Tonic heeft dus echt een gulden verhouding!
Bijna iedereen kent de mix wel, maar dat het een roemruchte geschiedenis heeft, is niet bij iedereen bekend!
De ‘G and T’ zoals hij ook genoemd wordt, vind haar oorsprong in koloniaal India, in de 18e eeuw.
De Britten in de kolonie, hadden te maken met de ziekte malaria.
Om de malaria tegen te gaan, dronken ze kinine.
Kinine hielp wel tegen malaria maar was bijna ondrinkbaar, zo bitter.
Zo is eerst de Tonic geboren, dat is namelijk kinine, verdund met suiker en soda water…
Om het noodzakelijke met het plezierige te combineren, werd het drankje gecompleteerd met Gin.
Maak het af met de ingrediënten ijs en een frisse garnering en de Gin Tonic is geboren.
Ook de garnering speelt een eigen rol in de Gin Tonic.
Garnering geeft daardoor een extra beleving aan de afdronk, van fris t/m een ‘bite’.
De komkommer is de klassieke garnering bij uitstek.
Ook kaneel(stokjes) en appel(schijfjes) is een graag geziene gast bij de Gin Tonic.
Maar ook het ‘gewone’ citroen– of limoen schijfje voegen een vleug van frisheid toe aan de cocktail.
Ondanks dat het recept eenvoudig is, zit het behalen van een goed resultaat in de verfijning.
Door het kleine aantal ingrediënten van de Gin Tonic, hebben die stuk voor stuk veel invloed op de smaak.
Voor de Gin zit u met onze biologische JOHN B. Dry Gin, met zijn verfijnde smaak, wel goed.
Als liefhebber is het experimenteren en zoeken naar de ‘juiste’ Tonic en garnering belangrijk.
En vanzelfsprekend is smaak zeer persoonlijk.